Usein kysyttyjä kysymyksiä

Askarruttaako jokin mieltäsi, tai kaipaatko lisätietoa pikaluotoista? Täältä löydät yleisimmät pikaluottoihin ja lainoihin liittyvät kysymykset sekä vastaukset kysymyksiin.

Mitä ovat pikaluotot?

Pikaluotot on lyhytaikaisia lainoja, joita myönnetään yleensä 30–360 päiväksi.

Mitä ovat kulutusluotot ja luottolimiitit?

Kulutusluotot ja luottolimiitit ovat suurempia lainoja, joita otetaan suurimpia hankintoja varten kuten vaikkapa auton hankintaan, remonttiin tai lomamatkan kustantamiseen.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Pikaluotot ovat tavallisesti suuruudeltaan 100–4000 euroa. Yli 4000 euron lainat ovat useimmiten kulutusluottoja ja luottolimiittejä.

Mikä on pikaluoton todellinen vuosikorko?

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko käytössä olevalle luotolle on 29,97 %.

Voinko lainata rahaa ilman vakuuksia?

Kyllä voit. Pikaluotto on tarkoitettu juurikin sellaisiin tilanteisiin, joissa vakuuksien toimittaminen ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Vakuuksia ja takaajia ei kuitenkaan edes tarvita.

Miten nopeasti saan pikaluoton tililleni?

Tämä vaihtelee hieman lainayhtiöittäin, mutta yleensä rahat ovat hyväksytystä hakemuksesta käytettävissä alle 15 minuutissa. Jos sinulla on käytössäsi eri pankkitili kuin pikaluottoyhtiöllä, voi rahansiirrossa kestää jopa 2 pankkipäivää. Suuremmissa lainoissa prosessi kestää useimmiten kauemmin. Lainayhtiöt voivat kysyä tulotietojasi ja pyytää laina-asiakirjoihin allekirjoituksesi.

Voinko saada lainaa ilman vakituista työpaikkaa?

Kyllä, se on mahdollista. Kaikilla suomalaisilla on jonkinlaista säännöllistä tuloa kuten esimerkiksi työttömyysturva, eläke tai opintotuki, joten pikaluottoja on mahdollista saada ilman vakituista työpaikkaa.

Mitä jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Lainayhtiöt eivät myönnä lainaa henkilöille, joilla on maksuhäiriömerkintä. Tässä tapauksessa kannattaa hakeutua velkaneuvontaan. Velkojen maksamista pikaluotolla emme missään nimessä suosittele.

Mitä tehdä, jos lainan takaisinmaksussa tulee ongelmia?

Jos huomaat, että et millään saa lainaa maksettua sovitussa määräajassa takaisin, ota välittömästi yhteyttä lainayhtiöön. Monet lainapalvelut tarjoavat eräpäivän siirtoa maksua vastaan. Maksu on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin hinta siitä, että et maksa laskua eräpäivään mennessä ilmoittamatta siitä lainayhtiölle.

Jos velkasi on mahdottoman suuri tai sinulla on muita taloudellisia ongelmia, voit saada apua ja neuvoa esimerkiksi seuraavilta tahoilta:

Kuluttajaliitto

Kuluttajaliitto on kuluttajien etujärjestö, joka neuvoo ja jakaa vinkkejä.

Talous ja velkaneuvonta

Maksuttomat velkaneuvojat auttavat raha-asioiden hoidossa ja velkajärjestelyissä.

Takuu säätiö velkalinja

Maksuton velkaneuvontapalvelu, josta voi kysellä ohjeita täysin nimettömänä.

Maksumyöhässä

Tietoa ja vinkkejä siitä, kuinka hoitaa myöhässä olevat laskut.